Aktuellt

JIV-dagen är här för att stanna

måndag 09 maj

Mod och samverkan är två nycklar till att arbeta effektivt och uthålligt med att skapa Sveriges bästa lokala arbetsmarknad, det slog premiären för JIV-dagen fast inför 80 anmälda beslutsfattare från offentligt och privat näringsliv. JIV-dagen är föreningen Jobba i Västerås arbetskonferens som i år arrangerades för första gången, tillsammans med Västerås stad.

- Västerås arbetsmarknad växer för varje år och vi vill spegla trender och hjälpa till att skapa sammanhang. Samverkan tror vi är den långsiktiga nyckeln och mod är kittet som skapar utveckling och nya perspektiv säger Björn Nordén.

JIV-dagen gästades bland annat av Kjell Hasslert, koncernchef hos Telge som berättade om deras resa att utveckla sitt sociala ansvarstagande genom att starta bolag tillsammans med bland annat Manpower och Peab för att tackla arbetslöshet och utanförskap.

- När jag besöker en ort är det sällan jag kommer tillbaka, sa Hillevi Engström. Men Jobba i Västerås träffade jag före lågkonjunkturen, under den och nu även efter. Och jag kommer gärna tillbaka vid fler tillfällen, fortsatte arbetsmarknadsministern och strök under att vi behöver fortsätta att fylla glappet mellan arbetsgivarnas behov av kompetens och de arbetslösas nu-läge.

Ulla Persson, kommunstyrelsens ordförande Västerås stad

Arbetsmarknadsminister Hillevi Engström

Gunilla Lidgren, Riksbyggens ekonomicenter

Hillevi binder ihop skolan och arbetsgivare när hos inviger Arbetsmarknadskunskapsprojektet med Gunilla Lidgren, Carolin Strömgren (Västerås fria gymnasium), Alexander Rohlin och Ellen Nordén (Nybyggeskolan)

Lena Eliasson, personaldirektör ABB Sverige

Kenneth Linder, arbetsmarknadschef och Helmer Larsson, näringslivschef intervjuas av Björn Nordén om sina 80 år med arbetsmarknaden

Lena Tell, personaldirektör Landstinget Västmanland

Wiveca Ljung, personalchef hos Mimer berättar om Årets rekryterare – Jobbpunkt Väst

Två intresserade deltagare

‹ Tillbaka