Aktuellt

Enormt stort intresse för ”Vi älskar ingenjörer” på lördag

tisdag 03 maj

ABB och Bombardier har gått samman i en gemensam rekryteringsdag för att hitta upp till 1 000 ingenjörer för anställning under det närmsta året. Bland de eftersökta kompetenserna märks ingenjörer inom elkraft, maskin, mjukvara, automation och elektronik.

– Intresset är enormt, säger Björn Nordén. Vi har mer än 250 anmälda idag (fredag) och gör allt för att klara av en anstormning av upp emot 300 ingenjörer från hela landet, men möter även stort intresse från Finland, Grekland, Irak och Kina. Vi hoppas locka invandrare med ingenjörskompetens, fortsätter Björn.

Pensionsavgångar och stora ordrar inom järnväg, havsbaserad vindkraft och service är några anledningar till att de två världsledande teknikföretagen nu samarbetar för att hitta arbetskraft.

– Det krävs annorlunda grepp. Kunskapskraven på ingenjörerna ökar för varje order, samtidigt som för få har rätt erfarenhet och kompetens och utbildningarna levererar för få nya ingenjörer till arbetsmarknaden, säger Björn Nordén, verksamhetsansvarig för föreningen Jobba i Västerås som samordnar satsningen med ABB och Bombardier.

Bilden: Johan Söderström, ABB Sverige, Björn Nordén, Jobba i Västerås och Klas Wåhlberg, Bombardier Transportation, länkar samman för att säkerställa kompetensförsörjning. Foto: Kim Norman

‹ Tillbaka