Aktuellt

Importen av kompetens tar fart

tisdag 27 september

Västerås lokala ingenjörsbrist skapar ett behov av att hitta nya vägar till den framtida kompetensförsörjning. Under september åkte Jobba i Västerås till Belgrad och Serbien för att öppna upp en egen kanal till import av kompetens och genomföra en research-fas. Inbjudna av Svenska ambassaden mötte staben på JIV rekryteringsexperter, nationella arbetsförmedlingen, migrationsforskare på universitetet och självklart ett avtryck av Serbiens ingenjörer.
Enbart Belgrad har över 2 000 arbetslösa ingenjörer och var tredje plats på universiteten har ingenjörsprofil. Efter resan inbjuds nyckelpersoner i Västerås till en briefing-runda.
- Enbart från vår korta vistelse i Belgrad såg vi att det finns gott om användbar kompetens som direkt visar ett intresse för vår arbetsmarknad och det vill vi följa upp, säger Björn Nordén, verksamhetschef för Jobba i Västerås.


‹ Tillbaka