Aktuellt

YOU Eskilstuna invigt med pompa och ståt

fredag 03 februari

Nu är YOU-projektet invigt i Eskilstuna med stor baluns på Munktell science park där media, ett 50-tal ungdomar och gäster invigde starten. Under hösten har kommunens projektledare Elisabeth Berglund arbetat upp vägarna för matchning och yrkesorientering – och nu startar första pilotomgången med ett tio-tal platser. Två ungdomar har startat lite tidigare och är redan igång. Kristina Kato, som gör sin yrkesorienterande praktik på Sparbanken Rekarne säger till Eskilstuna kuriren att ”När jag valde väg hade jag nästan aldrig varit på en bank tidigare så det blev väldigt mycket nytt. Men också en lärorik period som gjort att jag växt och nu blir det nog bankvärlden för mig. Fast först ska jag söka in på högskolan för att få den utbildning som behövs.”

Projektet är tre-årigt och ett samarbete mellan Eskilstuna kommun, näringslivet i Eskilstuna med Eskilstuna Fabriksförening i förgrunden, Arbetsförmedlingen och Jobba i Västerås.

Läs länk till Eskilstuna kurirens artikel från invigningen här

Lyssna på intervjuer från ungdomar från P4 Sörmland här

 

 

 

 

‹ Tillbaka