Aktuellt

4 000 elever – bara under vårterminen

torsdag 07 juni

Arbetsmarknadskunskap, vårt projekt för att genomsyra skolorna i Västmanland med kunskap om jobb, anställningsbarhet och arbetsmarknad, har spräckt 4 000-vallen och når ut på ett fenomenalt sätt just nu.

- Det är en stor förmån att få vara med om vårt pilotprojekt och påverka så många öppna ungdomar, säger Sara Wallentin och Ted Radgren, kommunikatörer i projektet.

Under vårterminen har Sara och Ted haft lektioner hos över 4 000 elever på mer än 36 skolor i sammanlagt 186 klassrum. Inspirationslektionen fungerar som en ögonöppnare för hur många jobb och yrken som ungdomarna inte har fått upp ögonen för än. Utifrån det planeras föräldramöten, uppföljningslektioner och arbetsmarknadsdagar in med de olika skolorna.

- Eleverna suger verkligen åt sig informationen vi kommer med och vill verkligen veta mer om sin väg till jobbet, fortsätter Sara och Ted.

Projektet har mer än 20 partners från privat och offentligt näringsliv i Västmanland och pågår mellan 2011 – 2013.

- Vid varje lektion genomför vi en enkät om elevernas syn på arbetsmarknaden och låter dem utvärdera vår lektion och en favorit är den där killen i årskurs 9 på Viksängsskolan som sa att vi ”förklarar jobben på ett så tydligt och ungdomligt sätt att man vill ut och jobba” avslutar Sara och Ted.

‹ Tillbaka