Aktuellt

Jobba i Västerås till EU-möte med Europeiska rådets ordförande

tisdag 19 juni

På torsdag representerar Jobba i Västerås Sverige i en stor konferens i Bryssel om tillväxt och jobb inom EU.

– Det är ett stort och hedrande sammanhang Västerås uppmärksammas inom. Vi ser fram emot att få dela våra idéer med andra länder i Europa, säger Björn Nordén, chef för Jobba i Västerås.

2010 enades EU:s stats- och regeringschefer om Europa 2020-strategin som ersätter Lissabonstrategin och därmed utgör EU:s nya gemensamma ramverk för att skapa långsiktigt hållbar tillväxt och fler jobb i hela unionen.

Flanderns regering har nu bjudit in utvalda initiativ från bland annat Danmark, Skottland, Spanien, Holland och Tyskland för att sprida idéer för hur jobb och tillväxt kan skapas inom ramen för EU2020-strategin.

Jobba i Västerås representerar Sverige och ska berätta om föreningens satsningar på strategisk kompetensförsörjning inom ramen för temat  ”Inclusive growth: ‘An agenda for new skills and jobs’”.

Under konferensen talar även Herman van Rompuy, ordförande för Europeiska rådet där medlemsstaternas stats- eller regeringschefer ingår, som anländer direkt från G20-mötet i mexikanska Los Cabos. Andra talare är den flamländske premiärministern Kris Peeters och Karel Lannoo, chef för Centre for European Policy Studies (CEPS).

Jobba i Västerås träffar även svenska EU-parlamentariker och ledande tjänstemän i flera av Europaparlamententets utskott.

‹ Tillbaka