Aktuellt

Fylld lokal när YOU återstartar i Västerås

tisdag 17 september

När YOU återstartade som nationellt projekt deltog 180 unga vuxna som inspirerades i arbetsmarknadskunskap och fick möjlighet att söka YOU:s program för yrkesorientering.

- Hos de unga finns en stor vilja att bli anställningsbar och många vill satsa på sin framtid, säger Maria Wretling och Emma Linnman som är YOU-samordnare.

Varje månad startar drygt 20 ungdomar sin resa till jobbet och genomgår en teoretisk del med Arbetsmarknadskunskap och en praktisk del hos ett företag och en mentor, allt för att hjälpa de arbetslösa ungdomarna att hitta sin bransch och den kompetensnivå som efterfrågas för att få jobb.

- Under YOU:s pilotperiod 2010-2012 såg vi att mer än 80% sedan gick vidare till utbildning & jobb. De siffrorna vill vi återupprepa nu när Arbetsförmedlingen har valt att bevaka projektet nationellt och använda Västerås som testort, säger Björn Nordén verksamhetschef hos Jobba i Västerås.

‹ Tillbaka