Aktuellt

Förstudie för Arbetsmarknadskunskap i Örebro-regionen

onsdag 23 oktober

Under hösten genomförs en förstudie tillsammans med Regionförbundet Örebro för en uppstart av Arbetsmarknadskunskap i regionen.

- Det är en längre dialog med kommunen och regionförbundet som har lett fram till att vi tittar på förutsättningarna för en uppstart av Arbetsmarknadskunskap även i Örebro, säger Linda Wiltebo, projektledare för Arbetsmarknadskunskap.

Under hösten har satsningen samtal med flera regioner i Sverige, från Skåne i södra till Umeå i norra. Förstudier genomförs i Örebro och Sörmland, och uppstart riggas i Örnsköldsvik. Fler förstudier följer under 2014.

- Alla regioner brottas med samma frågor, och vi har sett att Arbetsmarknadskunskap kan vara en metodik för att minska glappet mellan den faktiska arbetsmarknaden och ungdomarnas bild av den, som kanske oftast är en brist på bild, säger Björn Nordén, verksamhetschef.

Läs artikeln i Lindesbergs tidning Lindenytt här.

‹ Tillbaka