Aktuellt

Nu startar Arbetsmarknadskunskap – i Örnsköldsvik

onsdag 02 oktober

Vår satsning på Arbetsmarknadskunskap går nu in i sin nationella fas där samtal och projektering för uppstart i andra län än vårt eget finns på agenden. Och först ut är Örnsköldsvik i Ångermanland.

- Vi har haft en längre dialog med Industrigruppen, Destination Jobb och Örnsköldsviks kommun under senaste året, och haft lektioner på skolor. Det har lett fram till ett längre samarbete, säger Linda Wiltebo, projektledare för Arbetsmarknadskunskap.

Just nu pågår rekrytering av kommunikatörer i Örnsköldsvik, och Jobba i Västerås fungerar som stöd i rekryteringen och uppstartsprocessen.

- För vår egen lokala arbetsmarknad är det positivt att det utbildas ingenjörer, pedagoger och vårdpersonal i hela Sverige och därför har vi valt att gå vidare med en nationell satsning av Arbetsmarknadskunskap och börja bygga upp ett nationellt kontor här i Västerås samtidigt som vi stadgar upp Arbetsmarknadskunskap i Västmanland, säger Björn Nordén som är verksamhetschef för Jobba i Västerås.

– Upplägget bygger på delaktighet. Det här är en helt unik satsning som uppmärksammats internationellt. I Västerås finns föregångsverksamhet, Örnsköldsvik blir andra orten i Sverige att kunna erbjuda Arbetsmarknadskunskap, säger Astrid Täfvander förvaltningschef hos Örnsköldsviks kommun till allehanda.se.

Under hösten genomförs förstudier i Sörmland och Örebro län tillsammans med respektive regionförbund.

‹ Tillbaka