Aktuellt

Överläggningar i Riksdagen och möte med ministrar

torsdag 20 februari

Onsdagen i den här veckan fylldes av nationella överläggningar. Först möte med Utbildningsutskottets ordförande Tomas Tobé och Arbetsmarknadsutskottets ordförande Jessica Polfjärd i Riksdagen.

- Det nationella samtalet om Arbetsmarknadskunskap är otroligt viktigt för framtidens kompetensförsörjning, säger Björn Nordén, verksamhetschef hos Jobba i Västerås. Nu fick vi tillfälle att prata direkt med de högsta politikerna som verkar i gränssnittet utbildning-arbetsmarknad om satsningens utveckling och utmaningar.

På eftermiddagen inväntade  vi ministerbesök här i Västerås där regeringens arbetsmarknadsminister Elisabeth Svantesson, integrationsminister Erik Ullenhag och migrationsminister Tobias Billström följde med oss till ABB för samtal om mobilitet, talangprogram och arbetstillstånd.

- Det är klart att Sverige kommer fortsätta locka ”the best and the brightest”, men våra system måste bli bättre på att underlätta, sa Tobias Billström till VLT.

Fr v. Björn Nordén, Jobba i Västerås, Linda Kärreby, talant manager ABB, Mats Holmberg, externa relationer ABB, Elisabeth Svantesson, Claire Pitois Ihre, ABB Corporate research, Tobias Billström, Erik Ullenhag, Samuel Strömgren, Jobba i Västerås

Foto: Christine Gunnarsson

‹ Tillbaka