Aktuellt

Arbetsmarknadskunskap firar 20 000 elever

fredag 11 april

Arbetsmarknadskunskap har nått den magiska 20 000-gränsen och inspirerat så många elever sedan starten. Jubileumseleverna hittar vi i gymnasieklassen NA13a på Rudbeckianska gymnasiet i Västerås och de firades med buller, bång och bakelser.

- När vi startade 2011 räknade vi baklänges hur lång tid det skulle ta att nå hela Västmanland, och nu börjar vi komma upp i de volymer som vi har förutsagt. Inom några år kommer vi ha mött över 100 000 elever när alla planerade uppstarter i Örnsköldsvik, Örebro län och Sörmland börjar trumma på, säger Björn Nordén, verksamhetschef hos Jobba i Västerås.

- Jag gillade lektionen och det som var bäst var förklaringarna och föreläsarnas utlärningssätt att lära ut, säger en elev i NA13a.

Arbetsmarknadskunskap är designat att möta det glapp som har uppstått mellan utbildning och arbetsmarknad och hjälper skolungdomar att förstå var jobben finns och hur de kan få dem.

‹ Tillbaka