Pressmeddelanden

Ungdomar i debatt på Nordens Välfärdscenter

tisdag 29 september

Nu ökar arbetslösheten och utanförskapet bland unga i hela Norden. Värst är det i Sverige med 155 000 arbetslösa ungdomar. Som start på ett pilotprojekt om utanförskap arrangerade Nordens Välfärdscenter den 26 oktober en lunchdebatt i Stockholm på temat ”Ung, utsatt och arbetslös”. Där fick ungdomarna själva komma till tals.

YOU – en väg in i teknikens värld

måndag 28 september

Gamla griniga gubbar och ett fysiskt hårt jobb. Det var YOU-praktikanten Sara Josefssons bild av industrin. Redan efter en dag på ABB hade hon en helt annan bild.

Sveriges hittills bredaste arbetsmarknadssatsning för att bromsa ungdomsarbetslöshet

tisdag 22 september

Sveriges hittills bredaste arbetsmarknadssatsning för att bromsa ungdomsarbetslöshet och hjälpa tusentals unga till jobb startades måndagen 21 september 2009.

En mentor på vägen till jobb

måndag 21 september

Fredrik Yousef hoppas på en plats i YOU-projektet när det startar. Han är arton år, snart nitton, och beredd att ta vilket jobb som helst – om det fanns några.

Jobbsatsning för unga

måndag 21 september

Det är arbetsgivarnas behov av arbetskraft som ska styra Västerås stads satsning att minska ungdomsarbetslösheten. Några av ortens största arbetsgivare som ABB, Bombardier, Westinghouse, ICA och Pro Aros har sagt sig vara villiga att erbjuda de arbetslösa unga praktik och utbildning.